ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Bărbat, confirmat cu coronavirus, a ieșit de la izolare. Cu un prieten ”a stat destul de mult de vorbă”

Bărbatul din Galați confirmat cu coronavirus a ieşit din casă pe durata izolării la domiciliu şi a intrat în contact cu cel puţin două persoane.

Prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, a anunțat luni după amiază că bătrânul de 72 de ani, venit din Italia și confirmat ulterior cu coronavirus, a ieșit din casă în zilele în care trebuia să fie în izolare.

Ancheta desfășurată până în acest punct arată că bătrânul a intrat în contact cu cel  puțin două persoane. Este vorba despre persoana care îi aducea pachete la domiciliu, pe de altă parte, este vorba despre un prieten ” cu care s-a întâlnit și cu care a stat destul de mult de vorbă”, după cum a precizat Avrămescu.

Ambele persoane cu care a intrat în contact bărbatul sunt izolate la domiciliu și au fost testate, analizele fiind în lucru.

”Pe data de 3 martie a ieşit din locul unde era autoizolat la domiciliu şi s-a întâlnit cu un prieten cu care a stat de vorbă destul de mult. Este identificat, izolat la domiciliu, iar DSP îi va lua probe. De asemenea, a mai intrat în contact cu o persoană care a fost izolată şi testată. E vorba de o persoană care îi aducea pachete acasă”, a  declarat prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Conform sursei citate, până la această oră, au fost identificate 8 persoane din 17, din microbuzul cu care bătrânul diagnosticat cu coronavirus a călătorit de la aeroportul Otopeni și până la Galați, autoritățile făcând în continuare apel la cei care au călătorit cu microbuzul IVECO, de culoare albă, cu numărul de înmatriculare B 83 ZAD, şi care a circulat pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi, pe 29 februarie, să se izoleze la domiciliu și să anunțe DSP.