Eveniment Știri

Băcăuancă de 73 de ani decedată în ziua în care s-a vaccinat anti-COVID. Cazul este analizat, autoritățile spun că NU există legătură între vaccin și deces

O femeie în vârstă de 73 de ani a murit, vineri seara, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău. Pacienta a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Femeia suferea de mai multe afecțiuni cornice, iar vineri fusese vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. Imediat după primirea serului, pacienta nu a prezentat modificări ale stării de sănătate și a fost lăsată de personalul medical să părăsească centrul de vaccinare.

Direcția de Sănătate Publică face o analiză a cazului, dar primele date arată că nu există o legătură între vaccinare și deces. ”Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidenţe. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, se arată într-o informare a Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva Covid.