Știri

Azi se simulează bacalaureatul. Ce se întâmplă în localitățile aflate în carantină

Astăzi începe simularea bacalaureatului pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a, cu proba la limba şi literatura română. Simularea continuă marți cu cu proba obligatorie a profilului, miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 25 martie va fi  simularea probei la limba şi literatura maternă.

La simulări iau parte, fizic, toți elevii, indiferent de scenariul în care se află localitatea în care este unitatea de învățământ, cu excepția localităților în carantină, unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori. În cazul acestora, simulările vor avea loc, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai.

“Având în vedere recentele evoluţii epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susţinerii examenelor naţionale, determinante pentru viitorul tinerilor, Ministerul Educaţiei completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2020-2021. Astfel, elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situaţie, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor şcolare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.