Astăzi începe maratonul vaccinării în București. Evenimentul se va desfășura la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, începând cu ora 16:00, și se va încheia luni. În cele două locații au fost amenajate 50 de puncte de vaccinare care vor funcționa non-stop, iar doritorii se vor putea imuniza fără programare.
Pentru a veni în sprijinul celor care vor să se vaccineze, autoritățile locale au anunțat că circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.
„Peste exact 24 de ore, adică vineri la ora 16:00, începe maratonul vaccinării în Bucureşti. Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală- Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16:00 şi până luni la ora 8:00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a anunțat joi, pe rețelele de socializare, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.
La maratonul vaccinării vor participa aproximativ 1.200 de voluntari- 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.
„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii- la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete de vaccinare”, a anunţat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Viorel Jinga, citat de Digi24.
De asemenea, Ministerul Culturii a anunțat că în cele trei zile de vaccinare va fi organizat și un program cultural.
„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat şi implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Naţională a României, vom avea Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit unui comunicat de presă.