Eveniment Știri

Azi începe a doua etapă a campaniei de vaccinare. Programările online, disponibile după-amiază

sursa foto: Digi24

Azi s-a dat startul celei de-a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus. În cadrul acesteia se pot imuniza persoanele de peste 65 de ani, cele care au boli cronice și angajații din domenii esențiale.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, programările în cazul persoanelor cu boli cornice și celor care au peste 65 de ani se pot face prin mai multe modalități – individual, pe platforma națională de programare, direct la centrul de vaccinare, prin medicii de familie, prin serviciile de call center, prin direcțiile de asistență socială și prin aparținători. În cazul angajaților din domeniile esențiale, programarea poate fi făcută de angajator, dar și individual.

Platforma online pusă la dispoziție de autorități pentru programări va fi disponibilă abia din această după-amiază, de la ora 15.00.

Până azi, peste 167.000 de persoane au făcut vaccinul împotriva noului coronavirus. Dintre acestea, 593 au raportat reacții adverse, respective 235 au avut reacții locale cu durere la locul injectării, iar 358 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Lista completă a persoanelor care se pot vaccina în etapa a doua, inclusiv cea cu bolile cronice considerate de risc în cazul infecției cu noul coronavirus, poate fi consultată AICI.