EXTERNE Știri

Avertismentul unui specialist din Franța: noile mutații ale coronavirusului echivalează cu o nouă pandemie!

foto: digi24

Consilierul ştiinţific principal al Guvernului Franței, Jean-François Delfraissy, avertizează că apariția noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV2 echivalează cu începerea unei noi epidemii.

„Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă. Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, a declarat responsabilul francez, citat de Reuters.

Pentru moment, circa 1,5% din cazurile noi de COVID-19 din Franța sunt confirmate cu una dintre noile mutații, dar specialistul avertizează că procentajul ar putea crește, apreciind că mutațiile, în principal cea din Marea Britanie, sunt de neoprit.

Franța este foarte aproape de al treilea lockdown, din cauză că infecțiile cauzate de mutațiile noului coronavirus, mai contagioase, sunt deja comunitare.

Franţa a ajuns la un milion de persoane vaccinate anti-COVID, după ce autorităţile au crescut ritmul de vaccinare. Guvernul francez și-a propus ca întreaga populație să fie vaccinate până la sfârșitul lunii august.