Sănătatea în România Știri

AVERTISMENTUL UNUI MEDIC ROMÂN: “Virusul e mai agresiv. S-au înmulțit cazurile de afectare pulmonară”

foto: sansanews.ro

Numărul bolnavilor COVID-19 care au probleme pulmonare a crescut îngrijorător, avertizează un medic specialist în pneumologie din județul Buzău.

Dr. Nicoleta Bîrcă, șefa secției pneumologie din Spitalul Județean Buzău, spune că în ultima vreme numărul pacienților COVID pe care i-a tratat, care prezentau o afectare pulmonară, a crescut îngrijorător în comparație cu perioada de început a pandemiei.

Acum s-au înmulțit cazurile cu afectare pulmonară. Eu cred că virusul a suferit mutații. Este mai agresiv. Trebuie să fim foarte atenți. La foarte mulți dintre ei apare o inflamație ca urmare a apărării organismului, organismul încearcă să lupte cu virusul. Apar la nivel pulmonar zone de inflamație mai mult sau mai puțin extinse care îngreunează schimbul de gaze și pacientul începe să simtă acea lipsă de aer. Acestea se observă în primul pe rând pe examenul tomograf computer dar și pe radiografia pulmonară. Și, din păcate, observăm din ce în ce mai des afectare pulmonară”, a declarat dr.Nicoleta Bîrcă, citată de sansanews.ro.

Medicul pneumolog a adăugat că problema cea mai mare este ă evoluția bolii nu poate fi anticipate de la început. Mai multe despre ce a constatat medicul în urma tratării cazurilor de COVID-19 puteți citi AICI.