EXTERNE Știri

AVERTISMENTUL OMS: Într-o săptămână ar putea fi înregistrate peste 700.000 de noi infectări

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că săptămâna viitoare s-ar putea atinge pragul de 10 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel planetar, adică o creștere de peste 700.000 de cazuri.

“De-a lungul primei luni a acestei epidemii, mai puţin de 10.000 de cazuri au fost semnalate Organizaţiei. În cursul lunii trecute, aproape 4 milioane de cazuri au fost semnalate. ne aşteptăm să atingă 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de AFP.

Bilanțul mondial arată că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus care au murit până acum se apropie de o jumătate de million.

Cea mai afectată țară din punctual de vedere al deceselor raportate  este SUA, cu 121.225 decese, urmată de Brazilia  (52.645), Marea Britanie (42.927), Italia (34.675) şi Franţa (29.720).

Creșterea numărului de cazuri e așteptată în contextul unei evoluții îngrijorătoare a epidemiei  în America Centrală şi de Sud.

“Am constatat o tendinţă continuă şi îngrijorătoare, cu multe ţări care înregistrează creşteri de la 25 la 50% în cursul ultimei săptămâni. Din nefericire, pandemia în multe ţări de pe continentul american nu a atins vârful”, a spus Michael Ryan, director pentru probleme de urgenţă sanitară al OMS.