EXTERNE Știri

Avertismentul medicului Anthony Fauci: care sunt persoanele predispuse să se infecteze cu tulpina indiană (Delta) a noului coronavirus

Într-un interviu acordat presei americane, celebrul medic infecționist Anthony Fauci a explicat care sunt cele mai predispuse persoane la infecții cu tulpina indiană a coronavirusului, cunoscută și sub numele de tulpina Delta.

Medicul american trage un semnal de alarmă asupra copiilor nevaccinați, potrivit publicației boston.com.

Șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din cadrul Institutului Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii a precizat că orice persoană nevaccinată, în afară de copii, poate fi mai predispusă la infectare cu noua tulpină, aceasta fiind mult mai contagioasă.

“Cel mai bun mod de a proteja copiii este de a reduce nivelul de circulație a virusului în comunitate. Iar cel mai bun mod de a face acest lucru este acela ca adulții care sunt eligibili pentru vaccinare să se vaccineze, astfel încât nu doar să vă protejați, ci prin reducerea nivelului de virus în comunitate, protejați indirect copiii care încă nu se poate vaccina. Acesta este unul dintre cele mai importante moduri de a face acest lucru”, a spus dr. Anthony Fauci.

Dr. Anthony Fauci a atras atenția și cu privire la faptul că tulpina Delta va deveni dominantă în Statele Unite ale Americii în următoarele săptămâni. În prezent, unul din cinci cazuri de COVID-19 din SUA este generat de tulpina Delta.