Eveniment Știri

Autoritățile au creat două linii de telefon speciale pentru rudele pacienților care erau internați în pavilionul cuprins de incendiul de la “Matei Balș”

În urma incendiului izbucnit în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase din București, mai multe rude ale pacienților care erau internați în unitatea sanitară au ajuns la spital, pentru a afla vești despre cei dragi.

Departamentul pentru Situații de Urgență a creat două numere speciale de telefon, la care rudele pot suna pentru a afla informații despre pacienți.

Cele două numere disponibile pentru aparținătorii pacienților: 021.2069398 și 021.2648515.

Potrivit Ministerului Sănătății, din informațiile primite de la echipele de intervenție au fost transferați deja  către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, afectat de incendiu.

11 pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București, 5 au ajuns la la Spitalul Universitar de Urgență din București, 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, 4 la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, 5 pacienți au fost transportați la Sf.  Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, câte 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2 și Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, unul la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, câte 4 pacienți au fost duși la Spitalul „Witting” și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, iar alte 7 persoane care se aflau la Balș au fost transferate la Spitalul de Urgență Floreasca.

De altfel, la Floreasca a ajuns și cea de-a patra victimă a incendiului, cea care a avut nevoie de resuscitare, dar care nu a răspuns la manevre. Potrivit informațiilor oficiale transmise de Ministerul Sănătății, este vorba despre o femeie de aproximativ 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.