Sfatul specialistului Utile

Atenție la masca pentru păr cu ulei de măsline! Te poate lăsa fără podoabă capilară (VIDEO)

Părul este o carte de vizită cu impact major asupra primei impresii pe care un om o face. Dincolo de piața cosmeticelor unde este o competiție strânsă care conduce la un ritm accelerat de lansare de noi produse de îngrijire a părului, există o bursă a leacurilor băbești sau a produselor din natură pe care, în special, femeile le folosesc pentru sănătatea părului. Invitatul Laurei Ene la ultima ediție a Secretelor Nutriției, Flavius Man, cunoscut hairstylist, preferat de vedetele autohtone, a făcut o pledoarie pentru corecta îngrijrie a părului.

Dintre toate soluțiile, Flavius Man a respins categoric aplicarea uleiului alimentar direct pe păr, ca procedură de îngrijire: ”Poate duce la debalansarea PH-ului părului. Nivelul PH-ului, pe care trebuie să-l menținem între 4,5 și 5,5, va crește. Nu este ok să-l punem pe păr.” a recomandat hairstylist-ul. Flaviu Man a relatat și un caz în care o clientă a sa și-a pierdut părul, în urma unui astfel de tratament.

Hairstylist-ul Flavius Man a adăugat că, pentru sănătatea părului, pot fi folosite produsele cu extract de ulei, care sunt special create pentru îngrijirea podoabei capilare, sunt testate anterior și au trecut toate riscurile.