Știri

ARMATA RAPORTEAZĂ: ”Suntem pregătiți”. Președintele Klaus Iohannis: ”Imediat după Crăciun, vom intra în campania de vaccinare”. Primele imagini din Centrul de stocare a vaccinurilor

Centrul Național de stocare a vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino este pregătit să primească și să distribuie vaccinurile anti-COVID-19. Președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Nicolae Ciucă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, și cootdonatorul campaniei de vaccinare, col.dr. Valeriu Gheorghiță, au vizitat ieri centrul cu toate facilitățile pregătite pentru campania de imunizare. Primele imagini din interior care arată cum este pregătită toată infrastructura pentru desfășurarea campaniei au fost difuzate de Ministerul Apărării Naționale:

La Centrul Național de stocare a vaccinurilor va pajunge prima tranșă simbolică de vaccinuri, pe 26 decembrie. Va fi o tranșă de circa 10.000 de doze, doze care, ulterior, vor fi distribuite către spitalele de linia unu, spitalele care au intrat în prima linie împotriva COVID-19.

Medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat că mai întâi vor fi imunizaţi lucrătorii din sistemul medical, în etapa a II-a – populaţia la risc, pentru personalul esenţial, şi, în ultima etapă, populaţia generală.