Sănătatea în România Știri

Armata a venit în ajutorul direcțiilor de sănătate publică. Ce misiuni au militarii

Aproximativ 600 de militari din toată țara vin în sprijinul direcțiilor de sănătate publică, instituții care sunt depășite din cauza volumului prea mare de muncă, în contextul pandemic.

Primii 230 de militari au început deja să lucreze cot la cot cu angajații din DSP-uri în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman și Tulcea, după cum transmite Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat de presă.

“Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19. (…) Sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică. Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora”,  se arată în comunicatul MApN.