ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA Știri

Aproape un sfert dintre românii care au murit de Covid-19 în ultima săptămână erau tineri

Un procent de 23. 4 la sută dintre persoanele care au fost răpuse de coronavirus,  în săptămâna 4-10 mai 2020, aveau vârste sub 60 de ani, potrivit raportului săptămânal de supraveghere făcut public, miercuri, de Institutul Național de Sănătate Publică. Adică aproape un sfert dintre românii care au murit săptămâna trecută erau persoane tinere.

În continuare, cei mai vulnerabili în fața coronavirusului, pierzând-și viața, se dovedesc a fi bărbații. Un procent de 60.8 dintre decesele raportate în intervalul 4-10 mai este reprezentat de bărbații are nu au supraviețuit coronavirusului.  

În raportul INSP se mai arată că 89.3% din decesele înregistrate din cauza coronavirusului, în ultima săptămână, aveau comorbidități , adică persoane ce aveau diverse afecțiuni, care asociate cu infecția cu noul virus le-a provocat sfârșitul.

În săptămâna 4 – 10 mai, 37.5% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Neamț, Suceava, Bacău, București și Galați.

Când vine vorba de decese, 38% din totalul lor au fost înregistrate în Galați, Sibiu, Suceava, București și Mureș.

Conform celui mai recent bilanț prezentat de autorități, România a ajuns la 16.002 cazuri de infecție cu coronavirus, din care 7961 de bolnavi s-au vindecat. Numărul deceselor a ajuns, miercuri după amiază, la 1016.