Sănătatea în România Știri

Aproape 11.000 de locuri disponibile zilnic pentru vaccinare în perioada următoare! Se lucrează și la o listă de așteptare pe platformă

De azi s-a deschis din nou lista programărilor pe platforma  dedicată vaccinării anti-COVID, iar potrivit XNCAV, în perioada 15 februarie – 6 martie vor fi disponibile câte 10.800 de sloturi/zi în cele 180 de centre noi de vaccinare, care vor fi deschise începând cu data de 15 februarie.

Se lucrează însă între timp și la o listă de așteptare pe platformă. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a explicat cum va funcționa, dar a precizat că aceasta ar putea deveni funcțională abia în luna aprilie, când se estimează că va începe cea de-a treia etapă de vaccinare.

O persoană, în momentul în care-și face cont, își exprimă opțiunea de a intra pe lista de așteptare. Se selectează un centru de vaccinare, iar persoana va putea vizualiza numărul de persoane care se află în față pe acea listă de așteptare.

În momentul în care va fi un loc disponibil, persoanele de pe lista de așteptare vor fi notificate prin SMS și e-mail, se rezervă locul în centrul pentru care au optat, timp de 24 de ore, interval în care persoana optează pentru programare sau o refuză”,  a explicat col. dr. Valeriu Gheorghiță.