Eveniment Exclusiv

Apel către ministrul Sănătăţii: Cum ar trebui să înceapă reforma sistemului sanitar

Specialiştii din Sănătatea românească cer noului ministru al Sănătăţii, dr. Victor Costache, să demareze rapid reforma structurală a sistemului sanitar românesc. Subiectul a fost amplu dezbătut luni seară la emisiunea Medika Special, moderată de Doru Gheorghiade, iar una dintre primele măsuri care ar trebui luate în acest sens a fost transmisă ministrului Costache de medicul oftalmolog Livia Davidescu de la Spitalul de Urgenţă Craiova, cea care a contabilizat până acum 45 de cazuri de doctori morţi de epuizare aflaţi în gardă. În cadrul unei intervenţii telefonice în direct dr. Livia Davidescu a declarat printre altele că: “Singurul cuvânt pe care trebuie să-l folosim când vine vorba despre sistemul medical este Reforma. De la cap la coadă (…). Eu, dacă aş fi în locul domnului ministru Costache, eu aş dori, în primul rând, să ştiu câţi medici am în România. Îl anunţ pe dl. ministru că nu ştie câţi medici are în România. Pentru că la Colegiul Medicilor sunt înregistraţi toţi medicii. Şi cei care au plecat şi cei care mai dorsec să aibă libera practică şi cei care au rămas. Ca să nu mai vorbim despre cei care au decedat.

Cum ar putea acesta să facă reformă fără să ştie câţi medici sunt în România.” La dezbateri, în studio au participat dr. Eugenia Nica, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov şi lector universitar doctor Corneliu Toader, medic primar neurochirurgie, manager la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare.

Mai multe amănunte AICI

Partea IExcesul consumului de antibiotice în România. Super-bacteriile care omoară și alte consecințe grave.Proiect școcant! Medicii s-ar putea pensiona la 75 de ani!Invitați:Dr. EUGENIA NICA, medic de familie, vicepres Patronatul Medicilor deFamilie Bucuresti – IlfovLect. Univ. Dr. CORNELIU TOADER, medic primar neurochirurg, managerInstitutul National de Neurologie si Boli NeurovascularePartea a II-aDetalii în premieră despre naufragiul vasului din portul maritim Midia. 14000 de oi moarte în apa Mării Negre.Tragedia de la Timișoara. Cele mai noi informații despre substanța care a ucis trei persoane și a băgat în spital alte zeci.Invitați:ARTIN SARCHIZIAN, avocatMARIUS GHILEZAN, jurnalist

Gepostet von Medikatv am Montag, 25. November 2019