Sănătatea în România Știri

Anunț făcut la Palatul Cotroceni: după 8 martie, România iese din starea de alertă

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat public faptul că începând cu data de 8 martie, starea de alertă nu va mai fi prelungită pe teritoriul țării noastre. Reprezentanții Guvernului urmează să stabilească modalitatea prin care va fi gestionată pandemia de COVID-19 după această dată.

În discursul său public, președintele României, Klaus Iohannis a precizat faptul că valul 5 al pandemiei de COVID-19 este pe cale de a se încheia, iar datorită acestui aspect, s-a luat decizia de a nu se mai prelungi starea de alertă. „Epidemia de COVId-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul să luăm noi decizi cu privire la gesitonarea acestei situații , decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabili din domeniu, în urma căreia amhotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România” a precizat Klaus Iohannis, președintele României.

Șeful statului a explicat faptul că gestionarea pandemiei revine Ministerului Sănătății. „Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția pandemiei care, sperăm, că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi explicate de autoritățile abilitate” a transmis președintele.