Sănătatea în România Știri

Antibiotice Iași a început distribuția iodurii de potasiu către toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară

Peste 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 miligrame vor ajunge până la sfârșitul săptămânii către toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară. Anunțul a fost făcut de producătorul de medicamente național, Antibiotice Iași.

Fabrica de medicamente din Moldova a anunțat faptul că producția iodurii de potasiu a început la data de 8 martie și a continuat, fără întrerupere, până la data de 20 martie. Iodura de potasiu a fost fabricată ca urmare a solicitării venită din partea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Timp de 13 zile, angajații Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajați din cadrul secției Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajați cu job-uri similare, transferați de pe alte fluxuri de produse pentru a determina accelerarea procesului de producție” se arată într-un mesaj postat pe rețelele de socializare de către reprezentanții fabricii de medicamente.

Antibiotice Iași a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităților guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populației, în situații de criză determinate de un incident nuclear.