Eveniment

Angajații din Educație, Sănătate, MAI și MApN trebuie să fie, toți, vaccinați sau testați. Anunțul premierului

sursa foto: Guvernul României

Premierul Florin Cîțu afirmă că angajații din sistemul bugetar care intră în contact cu cetățenii trebuie să fie, toți, vaccinați sau testați. Declarația a fost făcută sâmbătă, iar șeful Guvernului a anunțat că va discuta subiectul și în coaliție.

”Cred că nu doar personalul medical, ci şi personalul din învăţământ, şi personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, angajaţii din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune. Vom vedea, în funcţie de discuţiile cu specialiştii, care va fi varianta aprobată. Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem, dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a spus Cîţu.

În același timp, șeful Guvernului a declarat că nu este adeptul variantei ca vaccinaţii sau nevaccinaţii să meargă separat la mall, precizând că mall-urile au fost deschise anul trecut şi că ar fi ridicol să fie închise acum, când există vaccinul.

România înregistrează, sâmbătă, peste o mie de infectări cu noul coronavirus, într-un interval de 24 de ore.