Sănătatea în România Știri

Anchetă în Prahova, după ce un medic de familie le-a vorbit elevilor în termeni conspiraționiști despre pandemie (VIDEO)

E scandal în județul Prahova, după ce un medic de familie le-a vorbit elevilor unei clase de-a XII-a în termeni conspiraționiști despre coronavirus, pandemie și vaccinare.

S-a întâmplat la Colegiul Tehnologic Forestier din Câmpina, unde medicul de familie Dan Gavrilescu a ținut un curs special, online, în cadrul programului “Școala Altfel”.

Printre altele, medicul de familie a afirmat că virusul SARS-CoV2 este ”fabricat de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică”, în condițiile în care experții Organizației Mondiale a Sănătății au exclus, recent, această ipoteză, în urma anchetei derulate la Wuhan, epicentrul pandemiei.

Mai mult, a vorbit despre marile afaceri din spatele pandemiei, fără să aibă un suport real pentru afirmațiile sale.

”Nenorocirea care este? El (virusul – N.R.) a fost folosit într-un război complicat, economic. Este o mare afacere în spatele acestei pandemii. Un război economic care să lovească în economiile puternice. Anul trecut toți au dat înapoi în afară de China, care s-a redresat repede și acum este cea mai mare putere economică. O afacere mare cu vaccinurile, în care s-a investit foarte mult și banii trebuie recuperați. Deci practic trăim într-o minciună indusă prin televizor”, a spus medicul în fața elevilor, printre altele.

Potrivit Adevărul, diriginta clasei și directorul liceului au fost chemați la Inspectoratul Școlar Prahova pentru a da explicații

Din punctul nostru de vedere a fost o neglijență a doamnei diriginte. Ar fi trebuit să aibă o discuție înainte cu domnul doctor şi să stabilească împreună tema discursului. Vom propune ca doamna profesoară să-şi piardă calitatea de diriginte al clasei”, a declarat Ilona Rizea, inspector şef al ISJ Prahova, citată de Adevărul.