Sănătatea în România Știri

Anchetă dispusă de ministrul Sănătății la Timișoara în urma unei acțiuni de deratizare

sursa foto: Digi 24

70 de persoane care locuiesc într-un bloc din Timișoara au fost evacuate, marți seara, după ce în imobil s-a simțit în imobil s-a simțit un miros catalogat la fiind suspect. Mirosul a venit după ce în cursul zilei a avut loc o acțiune de deratizare într-un centru comercial situat la parterul blocului.

Echipajul CBRN de la ISU Timiș, ajuns la fața locului, a detectat substanțe periculoase în respectivul spațiu comercial.

“În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş“, a declarat Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

În urma acestui incident, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus un control al DSP Timiș.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce, la cofetăria de la subsolul blocului, a avut loc o acțiune de deratizare”,  se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.