EXTERNE Știri

Americanii iau în calcul a treia doză de vaccin. Care sunt persoanele vizate

foto: CNN

Expertul în boli infecțioase american Anthony Fauci a anunțat că autoritățile de peste Ocean iau în calcul administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-COVID. Nu oricine va primi însă a treia doză, ci persoanele cu adevărat vulnerabile, care au boli sau care urmează tratamente ce fac ca sistemul imunitar să nu aibă cel mai bun răspuns.

Pacienţii cu transplant, cei care fac chimioterapie pentru cancer, care suferă de boli autoimune sau urmează tratamente imunosupresoare, aceştia sunt printre cei care, dacă va fi o doză de consolidare, ceea ce probabil se va întâmpla, vor fi printre cei mai vulnerabili care o vor primi”, a declarat Fauci într-un interviu la postul american CNN.

Pe de altă parte, dr. Anthony Fauci s-a declarat frustrat și a spus că SUA merg într-o direcție greșită din cauză că numărul de cazuri noi crește, în timp ce numărul de persoane care se vaccinează e în scădere.

Dacă ne uităm la noile cazuri, cele mai multe sunt în rândul persoanelor nevaccinate. Iar în condițiile în care avem 50% din țară  care nu e complet vaccinată, asta e o problemă”, a spus Fauci, care a insistat pe necesitatea unei îmbunătățiri a ratei de vaccinare.