ALOE VERA, PLANTA-MINUNE

Dacă vă simțiți lipsiți de energie, aveți sistemul imunitar slăbit ori nu mai scăpați de răceală, aloe vera e soluția pentru toate aceste probleme. Supranumită „Elixirul vieții lungi”, această plantă era folosită încă din antichitate în medicina naturistă, datorită proprietăților ei vindecătoare. Ea  conține peste 75 de substanțe active și este cunoscută pentru efectele benefice în stimularea imunității,  detoxifierea organismului ori susținerea funcționării sistemului digestiv și cardiovascular.

Printre vitaminele și oligomineralele esențiale pe care le conține aloe vera se numără cuprul, seleniul ori complexul de vitamine B, toate având o puternică acțiune antioxidantă. Ele încetinesc procesul de îmbătrânire celulară și neutralizează radicalii liberi, adică acele substanțe care duc la apariția unor probleme precum boala arterială coronariană, maladia Alzheimer ori degenerescența maculară. Tot antioxidanții au abilitatea de a împiedica dezvoltarea și răspândirea anumitor bacterii în organism, de aceea aloe vera este recomandată în tratarea infecțiilor.

Cand vorbim despre utilizarea de aloe vera in alimentatie ne referim in mod special la sucul de aloe vera, utilizat la scara larga pentru terapii de detoxifiere. De cele mai multe ori, sucul se consuma diluat in apa si se bea pe stomacul gol, pentru ca substantele benefice sa fie absorbite cat mai bine. Studiile au dovedit că această plantă luptă cu succes și împotriva diabetului, prin reglarea nivelul de zahăr din sânge. Astfel, s-a constatat că nivelul glicemiei și al trigliceridelor a scăzut considerabil în cazul celor care au consumat o singură lingură de aloe vera pe zi, timp de șase săptămâni. Același efect a fost observat și atunci când consumul de aloe vera a fost însoțit de medicamentele prescrise în general în cazul diabeticilor.

De asemenea, gelul de aloe vera întăreşte sistemul imunitar şi are efecte antibiotice, antiinflamatorii şi antiseptice, care ajută la tratarea anumitor probleme ale pielii precum eczemele şi psoriazisul. În acelaşi timp, un consum regulat de aloe normalizează tranzitul intestinal, promovând sănătatea sistemului digestiv, creşte absorbţia de proteine, ameliorează arsurile la stomac şi are efect calmant asupra gingiilor şi ţesuturilor bucale moi. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antifungice, vindecătoare şi de răcorire a zonei pe care este aplicată, aloe vera este foarte utilă în tratarea pielii şi a problemelor acesteia.

Astfel, sub formă de creme, loţiuni, geluri, aceasta poate calma durerile provocate de muşcăturile de insecte, ameliorează acneea şi arsurile cauzate de expunerea excesivă la soare, atenuzează ridurile, vindecă rapid tăieturile mici şi zgârieturile, grăbind procesul de regenerare a pielii.

Categorii: Actualitate
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea