EXTERNE Știri

ALERTĂ SANITARĂ ÎN CHINA. Încă o localitate a fost închisă după ce o persoană a murit de ciumă bubonică

Yersinia Pestis Bacteria Causes Bubonic Plague In Animals And Humans And Usually Is Transmitted By The Bite Of Infected Rat Fleas. Illustration Based On Light Microscope Image At 1000X. (Photo By BSIP/UIG Via Getty Images)

Autoritățile din China sunt din nou în alertă din cauza ciumei bubonice. Autoritățile au luat decizia de a închide o altă localitate din cauza bolii. Din păcate, persoana infectată a murit. Este pentru a doua oară în ultima lună când se ia o astfel de decizie în China.

În urmă cu o săptămână, China a raportat un prim deces provocat de ciuma bubonică. Cazul a fost raportat în zona orașului Baotou. Inițial, autoritățile sanitare din această regiune au anunțat faptul că persoana și-a pierdut viața din cauza unei septicemii foarte puternice, însă apoi s-a raportat faptul că pacientul a fost răpus de ciumă.

Imediat, s-a luat decizia de a se carantina satul Suji Xincu, din zona orașului Baotou, unde se presupune că pacientul ar fi intrat în contact cu boala, informează publicația express.co.uk.

La începutul lunii trecute, China a decretat stare de alertă de nivel 3 și a sport măsurile de prevenție după depistarea unui caz de ciumă bubonică, în provicina Mongolia Inferioară, o zonă autonomă din nordul țării. Cazul a fost semnalat în orașul Bayannur, plasat încă de la acel moment în carantină.

Ciuma bubonică este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Yersinia pestis, prezentă în saliva puricilor care trăiesc în blana șobolanilor. Ultima epidemie de ciumă bubonică a fost declarată în anul 2017 în Madagascar, când 300 de persoane și-au pierdut viața din cauza bolii.