ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Alertă! OMS ne pregătește pentru un al doilea val! În toamnă, așa va fi! Să nu sărbătorim acum

Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, avertizează că noul coronavirus ar putea lovi într-un al doilea val în această toamnă și a spus că acum este „timpul pentru pregătire, nu pentru sărbătoare”

El a afirmat că un al doilea val poate fi mai mortal decât primul.

Dr. Hans Kluge a arătat că ratele de deces și infecție au scăzut în mai multe țări, inclusiv în Marea Britanie, dar și-a exprimat îngrijorarea privind perspectiva unui al doilea val. El a declarat pentru The Telegraph, citat de Daily Star: „Singapore și Japonia au înțeles din timp că nu este vremea să sărbătorească, este un timp pentru pregătire. Asta fac și țările scandinave – nu exclud un al doilea val, dar speră că pot trece repede peste el. Sunt foarte îngrijorat că al doilea val de COVID-19 ar putea veni în toamnă, odată cu un altul de gripă sezonieră sau rujeolă”

Directorul regional din OMS a arătat că în multe țări europene vaccinarea împotriva rujeolei reprezintă o problemă.  „În urmă cu doi ani, am avut 500.000 de copii care nu au primit primul lor vaccin împotriva rujeolei”.

Alți experți, printre care și profesorul Chris Whitty, cred că un al doilea val ar putea fi mai puternic și mortal decât primul. El a dat ca exemplu pandemia de gripă spaniolă din perioada 1918-2020, care a lovit mai tare a doua oară și a ucis aproximativ 50 de milioane de oameni.

Dr. Kluge a adăugat: „Știm din istorie că în pandemii țările care nu au fost lovite inițial pot fi lovite într-un al doilea val. Ce vom vedea în Africa și Europa de Est? Ei sunt în spatele curbei – unele țări spun: ‘Nu suntem ca Italia’ și apoi, două săptămâni mai târziu, boom! Ei pot, din păcate, să fie loviți de al doilea val, deci trebuie să fim foarte atenți “.