Chistul hidatic se poate dezvolta în orice organ al corpului. Iar boala este însoțită de o serie de semne și simptome care pot fi analizate doar de către medic.
„Primele manifestări apar atunci când chisturile ajung undeva pe la 4,5 cm și încep să dea dureri abdominale. De asemenea, un alt simptom specific sunt manifestările alergice fără o explicație anume. La o persoană care nu are un istoric de alergii apare înroșirea pielii, apare tusea, senzațiile de oboseală și de amețeală” a explicat la Medika TV, dr. Alexandru Onofrei, medic chirurg, specializare în chirurgia oncologică.
Boala poate să evolueze și să provoace simptome mult mai grave decât cele deja enumerate de dr. Alexandru Onofrei. „Există și manifestări mai urâte precum icterul sau hemoragia digestivă, atunci când chistul se rupe și rupe o parte și rupe o parte din ficat, iar sângele ajunge în căile biliare. Pot apărea și febra și frisoane” a explicat dr. Alexandru Onofrei.
Singura metodă prin care chistul hidatic poate fi depistat rămâne ecografia abdominală. „Când aceste manifestări devin frecvente, trebuie mers pentru analize și efectuarea unei ecografii abdominale. Pentru că este posibil să fie un chist hidatic” a mai spus dr. Alexandru Onofrei.