AJUTOR NEMȚESC PENTRU BRAȘOV. O echipă de medici din Germania a ajuns într-unul din cele mai afectate județe din cauza pandemiei

Lupta împotriva noului coronavirus este dificilă, dar atunci când forțele specialiștilor se unesc, poate fi un semn bun. O echipă de medici din Germania se află în această perioadă la Spitalul Județean Brașov, într-un schimb de experiență.

Echipa de medici de la Spitalul Siloah din oraşul Pforzheim se află alături de colegii lor brașoveni pentru a găsi cele mai bune soluții în lupta cu SARS-CoV2, în contextual în care Brașovul este, în ultima vreme, printre cele mai afectate județe din cauza epidemiei.

Medicii din Germania nu au venit cu mâna goală, ci au adus și o donație, constând în echipamente şi consumabile medicale.

Șefa UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Braşov, dr. Cristina Vecerdi, a dat detalii, la Medika TV, despre aparatura primită, care constă aparate de ventilație, dar și un bronhoscop, care reprezintă o premieră pentru unitatea medicală brașoveană.

E un schimb de experiență binevenit. Colegii noștri din Germania au venit cu know how-ul lor pe partea de ventilație, mai ales în cazul pacienților care nu sunt intubați. Ei se folosesc foarte mult de terapia respiratorie non-invazivă. Am pus la punct metode de diagnostic și management a cazului. La Brașov pot să vă spun că avem o secție de ATI COVID unde până azi au fost tratați 123 de pacienți, din martie până azi. Toate paturile sunt pline în prezent, dar există  o dinamică a cazurilor, iar această experiență a fost importantă, pentru că am primit echipamente noi, inclusiv câteva aparate de recuperare respiratorie și tocmai am pus bazele unui management al cazului prin lavaj  bronhoalveolar și de recuperare respiratorie”,  a explicat, la Medika TV, șefa UPU-SMURD din Spitalul Județean Brașov.

Dr. Cristina Vecerdi spune că exemplele de bună practică prezentate de echipa de medici din Germania va ajuta într-o mai bună gestionare a cazurilor de COVID-19 din Brașov.

Totuși, atât medicii germani, cât și cei brașoveni, sunt de părere că pandemia nu se va sfârșit prea curând.

Noi vedem o evoluție de lungă durată a acestei boli, fără să ne speriem de ea. Ceea ce putem face noi ca medici e să ținem sub control această pandemie. Ea nu se va stinge prea curând. Probabil toată perioada asta de relaxare, atât de la noi, cât și din restul lumii,  a făcut ca lucrurile să evolueze, să apară al doilea val. Va mai trece o vreme până să putem spune că pandemia se stinge”,  a mai spus dr. Cristina Vecerdi.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes