Sănătatea în România Știri

Ajutor din Germania. Nemții au donat României 40 de aparate de ventilație, necesare pentru pacienții care ajung la terapie intensivă

Germania a donat României 40 de aparate de ventilație pulmonară, atât de necesare în lupta cu COVID-19, atunci când vine vorba de pacienți în stare gravă. Valoarea totală a echipamentelor medicale este de peste 286 de mii de euro.

„În toată Europa ne luptăm cu un nou val al pandemiei. Din nou este necesară o solidaritate specială între parteneri – coloana vertebrală a Uniunii noastre Europene comune. Prin urmare sunt foarte încântat că putem da României o mână de ajutor în lupta împotriva noului coronavirus prin această livrare de 40 de ventilatoare. Germania şi România, prin cele două guverne şi ambasade, au colaborat excelent la derularea rapidă a acestei livrări. Mesajul este clar şi precis: această pandemie ne afectează pe toţi şi va fi învinsă numai atunci când va fi învinsă de toţi. De aceea trebuie să ne ajutăm reciproc, oriunde putem“, a declarat ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Potrivit reprezentanților MS, 10 dintre dispozitivele medicale primite permit îngrijirea continuă sau intermitentă a pacienţilor şi pot fi utilizate atât pentru ventilația invazivă, cât și pentru cea non-invazivă, iar restul de 30 sunt concepute pentru ventilația non-invazivă a pacienților care suferă de insuficiență respiratorie acută. Ambele tipuri de aparate sunt utilizate cu succes în Germania pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19.