ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA

Agenţia Europeană a Medicamentului: Într-un scenariu optimist, un vaccin anti-COVID ar putea fi aprobat într-un an, cel mai devreme

Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi aprobat într-un scenariu optimist în aproximativ un an de zile, anunță directorul Agenției Europene a Medicamentului, Marco Cavaleri, relatează AFP.

”În ceea ce priveşte vaccinurile, pentru că trebuie pornit de la zero (…), dacă suntem optimişti am putea să-l luăm în calcul într-un an, deci la începutul lui 2021. Putem vedea posibilitatea, dacă totul se desfăşoară aşa cum s-a prevăzut ca anumite (vaccinuri) să fie gata şi aprobate într-un an. Acestea sunt doar previziuni fondate pe ceea ce vedem. Însă trebuie să subliniez că este vorba despre cel mai bun scenariu. Ştim, de asemenea, că pot avea loc întârzieri”. ”, a declarat într-o videoconferinţă de presă Marco Cavaleri, citat de AFP.

Cavaleri s-a referit și la temerile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la faptul că noul coronavirus ar putea să nu dispară niciodată: ”Cred că este un pic prea devreme să ne pronunţăm, însă avem motive bune să fim suficient de optimişti cu privire la faptul că vor vor exista vaccinuri. (..) Aş fi uimit dacă nu am ajunge până la urmă să nu găsim niciun vaccin împotriva Covid-19”.

EMA examinează 115 terapii sau tratamente împotriva SARS-Cov-2.