Aflați din timp dacă puteți deveni părinți. Analizele ce trebuie efectuate la recomandarea medicilor

Infertilitatea este o problemă medicală tot mai întâlnită în rândurile cuplurilor de astăzi. O serie de teste de specialitate pot spune cu precizie dacă partenerii pot deveni viitori părinți. Toate aceste analize trebuie efectuate înainte de momentul concepției.

În practica medicală, diagnosticul de infertilitate se pune după un an de zile de activitate sexuală regulată a unui cuplu, în urma căreia nu a rezultat sarcina. Totuși partenerii pot afla dacă pot deveni părinți înainte de această perioadă, printr-o serie de analize specifice. „De fapt, cuplurile care își doresc un copil nu trebuie să aștepte să afle dacă pot obține sau nu sarcina, după un an de zile. Există anumite analize pe care trebuie să le facă înainte de a încerca să facă un copil. O cultură de col, un test Papanicolau, serologia ambilor parteneri, grupele de sânge, RH-ul, analizele uzuale care să ne arate că femeia este sănătoasă și că poate duce o sarcină la termen, trebuie făcute înainte de concepție. Înainte de concepție se face complexul TORCH, pentru identificarea unor germeni, paraziți sau virusuri care pot afecta dezvoltarea sarcinii. Acestea pot produce malformații fetale cu avort spontan, preponderent în trimestrul 2 de sarcină” susține dr. Diana Cocei, medic primar obstetrică-ginecologie, competență în reproducere umană asistată, Embriolog Senior acreditat ESHRE și șef Laborator Embriologie al Columna Medical Center, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Dacă în urma acestor examene medicale rezultatele evidențiază posibile probleme de fertilitate, este necesară efectuarea unor analize mai amănunțite. Primii care vor beneficia de aceste investigații sunt bărbații. „Investigațiile bărbatului necesită o perioadă mai scurtă de timp. Începe bărbatul pentru că în 50% din cazuri patologia este masculină, deci aparține domnilor și pentru că infertilitatea masculină este mai ușor de investigat. Nu este atât de invazivă cum este pentru femeie” a precizat dr. Diana Cocei, medic primar obstetrică-ginecologie, competență în reproducere umană asistată.

Specialiștii Columna Medical Center, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria, sunt pregătiți să vă ofere toate informațiile necesare pentru a aduce a deveni părinți.

Categorii: Medici de familie
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea