Afinele, super-fructele care oferă sănătate

Fructele sunt nelipsite din orice dietă recomandate de specialiștii în nutriție, datorită elementelor nutritive pe care le conțin. Printre cele mai sănătoase fructe se numără afinele. Medicii susțin faptul că sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Datorită concentrației ridicate de substanțe minerale și vitamine importante pentru funcționarea organismului, afinele au fost considerate de specialiști „super-fructe”.

De ce sunt afinele speciale ?

Conform studiilor realizate până în prezent, afinele au o concentrație ridicată de vitamine precum vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina E sau K. Totodată, afinele au în compoziția lor și minerale precum magneziu, zinc, potasiu, fosfor sau seleniu.

Mai mult, afinele au un conținut ridicat și de antioxidanți, substanțe despre care se cunoaște faptul că au capacitatea de a preveni cancerul. Este vorba despre flavonoide, quercitină sau resveratrol.

Beneficiile afinelor pentru organism

Datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conțin, afinele pot fi un remediu natural excelent pentru persoanele care suferă de anemie. De asemenea, joacă un rol important în menținerea stării de bine, oferind energie pe tot parcursul unei zile încărcate la birou.

De asemenea, se pare că proprietățile naturale transformă afinele într-un remediu benefic în cazul infecțiilor urinare. Afinele au capacitatea de a impedica depunerea bacteriilor pe pereții interiori ai tractului urinar, reușind astfel să prevină apariția infecțiilor urinare.

Mai mult decât atât, curele cu afine ar avea capacitatea de a asigura protecție inimii și întregului sistem cardiovasculare. Aceste fructe pot să scadă tensiunea arterială și nivelul colesterolului rău (LDL), prevenind astfel apariția bolilor de inimă sau a obezității.

Totodată, mineralele și antioxidanții din compoziția afinelor joacă un rol important în îmbunătățirea sistemului imunitar. Astfel, dietele cu afine sunt recomandate de specialiști mai ales în perioada sezonului rece, când circulația virusurilor de răceală și gripă se intensifică.

Categorii: Natural și sănătos, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+