Adunările publice și private mari, interzise în România. Ce alte măsuri iau autoritățile?

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, decizia fiind luată până cel mai devreme pe 31 martie, urmare a numeroaselor cazuri de coronavirus.

”Este o măsură preventivă în acest moment, dar este necesară. Pentru a preveni o răspândire în interiorul comunităţii considerăm că o astfel de măsură devine necesară. Perioada de impunere a măsurii de interdicţie este până în 31 martie când se va face o nouă evaluare. Dacă evaluarea arată că riscul a scăzut, putem să luăm o măsură de sistare a acestei măsuri. Dacă riscul mai există, măsurile acestea pot fi prelungite pentru încă o perioadă. (…) Ştim şi ne cere scuze că această măsură va produce, poate unele nemulţumiri sau un disconfort, dar consider că în acest moment sunt măsuri necesare pentru prevenire şi sperăm că o să avem înţelegerea tuturor celor care sunt implicaţi”, a declarat secretarul de stat, Raed Arafat.

Evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publice.

Autorităţile române au decis, de asemenea, sistarea până la data de 31 martie a stagiilor practice în spitale pentru studenţii de la facultăţile medicină sau farmacie, precum şi vizitele aparţinătorilor. Excepţie fac studenţii care participă voluntari în spitale.

De asemenea, s-au aprobat criteriile de suspendare a cursurilor în şcoli, în contextul cazurilor de coronavirus, criteriile nefiind strict de ordin medical, ci ţin cont şi de contextul social. 

Până acum, 13 români au fost confirmați cu coronavirus, sâmbătă fiind 4 persoane diagnosticate.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes