Stil de viață Știri

Adevăratele beneficii ale consumului zilnic de mere. Protejează inima și subțiază talia

Merele sunt printre cele mai îndrăgite fructe pe care le putem consuma, în general. O vorbă din popor spune că „un măr pe zi ține doctorul la distanță”. Oamenii de știință au descoperit că același măr ar putea avea efecte benefice și asupra siluetei.

Merele sunt considerate cele mai bune prietene ale organismului, având în vedere că pot preveni boli grave, precum diabetul sau cancerul. De asemenea, joacă un rol fundamental în ceea ce privește menținerea sănătății sistemului gastro-intestinal. Un măr pe zi reprezintă una din cele 5 porții necesare de fructe și legume recomandate de specialiști.

Noi studii arată că merele joacă un rol important și în ceea ce privește silueta. Practic, consumul zilnic de mere ne poate subția considerabil formele rotunjite de care dorim să scăpăm.

Ceea ce trebuie să știm este că merele au un bogat conținut de fibre, care ne ajută să ne simțim sătui, fără a mai fi nevoie să mâncăm altceva după ce le-am consumat. Practic, mărul alungă senzația de foame, dacă este consumat înainte de masă”, susține Rob Hobson, un nutriționist britanic, citat de The Sun.

Datorită faptului că au în compoziția lor o cantitate ridicată de antioxidanți, merele sunt recomandate și în tratarea afecțiunilor inimii. De asemenea, datorită conținutului mare de potasiu, merele sunt considerate un eficient diuretic natural, având proprietatea de a combate retenția de apă.