Eveniment Știri

ACUZAȚII GRAVE PRIVIND FOCARUL DE CORONAVIRUS DINTR-UN CĂMIN DE BĂTRÂNI! E cerută demisia șefei DSP București

Municipiul București a depășit, în ultima vreme, numărul de noi cazuri de coronavirus înregistrat de județul Suceava. Evoluția din Capitala României este dramatică în ultimele zile, existând inclusiv focare de coronavirus,. Printre acestea se numără și un focar înregistrat la un cămin de bătrâni din Sectorul 1.

Directoarea căminului a lansat acuzații grave la adresa DSP București.

“Situația este mai mult decât dramatică, este crimă, în condițiile în care noi am insistat la Direcția de Sănătate Publică în permanență. Nu știm încotro să o mai apucăm. DSP ne-a spus că sunt foarte ocupați când le-am cerut să testeze rezidenții. DSP a decis să fie testat doar etajul unu și personalul, noi făcusem variante de tabel cu tot căminul că așa ni se părea normal, să avem o situație clară. Logic era ca DSP să vină a doua zi și să testeze tot, cap coadă, iar la o săptămână să repete”, a declarat pentru Europa Liberă Iuliana Căpraru, directoarea căminului de bătrâni.

Primul caz a apărut pe 12 iulie, iar persoana confirmată cu infecție cu SARS-CoV2 a murit a doua zi, la spitalul Elias. Testarea nu a început însă imediat, deși rezidenții fac parte din categoria de risc.

”A trecut o săptămână de la primul caz și noi nu avem rezultatele de la două treimi din cămin. Nu știm ce e cu ei”, a mai spus Iuliana Căpraru pentru sursa citată.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi cere ministerului Sănătății să o demită de urgență pe şefa DSP Bucureşti şi să ia măsuri la căminul de bătrâni din Sectorul 1. Într-o postare pe Facebook, el a dezvăluit că nu mai puțin de 30 de rezidenți din căminul respectiv sunt internați în spital.

 „Ministrul Tătaru încearcă din răsputeri să bage sub preş prostia şi inconştienţa conducerii DSP Bucureşti care au dus la dezastrul de la căminul de bătrâni din sectorul 1 şi la infectarea angajaţilor DSP. De ce? Pentru că PNL a plantat la şefia DSP Bucureşti o rudă a unui ministru liberal în locul unui medic epidemiolog. Rezultatul? O persoană a murit. Alţi 30 de bătrâni sunt în spital acum, după ce DSP a refuzat să testeze. Alţi angajaţi DSP sunt suspecţi că ar fi luat şi ei virusul.  Au făcut harcea-parcea toate procedurile, au refuzat să facă ancheta epidemiologică, iar urmările sub deosebit de grave şi pot avea impact asupra sănătăţii întregii Capitale! Tătaru trebuie să o demită acum pe şefa DSP Bucureşti şi să ia măsuri urgent la căminul de bătrâni pentru a nu avea şi mai mulţi morţi. Trebuie să testeze toţi bătrânii, dar şi personalul! Are toate pârghiile legale la dispoziţie!”, a scris Marcel Ciolacu.

Ministrul Sănătății se află la căminul din Sectorul 1 și, potrivit unor surse de presă, acesta o va demite pe șefa DSP București.