Acuzații de fraudă la alegerile pentru Colegiul Medicilor București! Un medic cere anularea și reluarea alegerilor

Alegerile care au avut loc zilele trecute pentru desemnarea noilor reprezentanți în Colegiul Medicilor București sunt contestate de unul dintre medicii candidați, care susține că al doilea tur s-a derulat într-un mod netransparent și a fost viciat, “departe de standardele juste ale democrației participative și ale normelor uzuale și legale ale desfășurării acestora, departe de principiile transparenței, eticii și egalității de șanse”.

Dr. Marian Stamate, medic primar ORL în cadrul Clinicii ORL a Spitalului Clinic Colțea București, membru al Colegiului Medicilor București, contestă procesul electoral al Colegiului Medicilor București (CMB) și cere anularea și reorganizarea Turului II al alegerilor pentru organele de conducere ale CMB și “reorganizarea în condiții de transparență totală și corecte din punct de vedere al Statutului, Deciziilor CMR, Regulamentelor în vigoare și al  întregii jurisprudențe în vigoare care se referă la procesul electoral”.

Medicul contestatar susține că modul în care s-au desfășurat alegerile ridică suspiciuni de fraudare a procesului electoral.

În contestația sa, medicul susține, printre altele, că nu au existat anunțuri publice privind desfășurarea alegerilor, încălcându-se astfel o serie de acte normative, membrii CMB nu au fost informați cu privire la numărul real de electori sau de buletine de vot și nici informații privind costul și depozitarea acestora.

“Nu au fost informați membrii CMB despre numărul de buletine de vot tipărite în total (număr valid electori plus 3%), unde au fost tipărite, cât a costat și cine a plătit procesul de tipărire, unde au fost depozitate, cine a organizat și supravegheat acest proces, inclusiv cine a asigurat paza acestor buletine de vot și în ce condiții. Buletinele de vot nu au fost înseriate, fiind necesar și obligatoriu acordarea unui număr unic fiecărui buletin de vot, care trebuia trecut în dreptul fiecărui elector prezent, sub semnătura pentru a evita orice suspiciune de fraudă ulterioară. Candidații care NU erau votați de către electori nu puteau fi marcați corespunzător, prezentând posibilitatea ulterioară de manipulare a buletinelor de vot”, se arată în contestația medicului Marian Stamate.

Acesta consideră că suspecte au fost inclusiv anunțurile privind alegerile, inclusiv cel privind calendarul, care „este nedatat, nesemnat, nestampilat, nu are număr de înregistrare, în consecință nu este asumat”

Medicul spune că inclusiv prevederea ca eventualele contestații să fie depuse personal la Colegiul Medicilor este abuzivă, în timp ce lipsa observatorilor în alegeri este considerată “suspectă”, la fel ca faptul că procesul de votare nu a fost înregistrat.

Nu au existat observatori externi anunțați în mod transparent/public, credibili, audiați în mod public, în afara oricăror suspiciuni. Nu a existat înregistrare video continuă a procesului de votare și a celui de numărare a voturilor disponibilă în mod transparent tuturor electorilor. Există discrepanțe marcante între numărul voturilor obținute de mai multi candidați, inclusiv subsemnatul, în Adunarea Generală și cele obținute pentru Consiliu, fiind cunoscut ca alegătorii votează, în cele mai multe cazuri, candidatul preferat atât pentru Adunarea Generala cât și pentru Consiliu, se naște astfel o vădită suspiciune a nelegalității și a unor eventuale fraude în procesul de numărare a voturilor de către Comisia Electorală a C.M.M.B. Normele electorale nu asigura un echilibru etic intre medicii UMF și cei non-UMF, ridicând serioase semne de întrebare privind reprezentativitatea și legitimitatea acestor alegeri: peste 91% din membrii Consiliului CMB rezultat în urma alegerilor aparține personalului UMF. Interpretarea care poate fi data suplimentar fiind aceea de discriminare mascată, dar persistentă în timp, atitudine și număr a majorității membrilor cotizanți ai CMB”, se arată în contestație.

Dr. Marian Stamate cere, având În vedere toate aspectele semnalate în contestația sa,  anularea alegerilor Turul II 2020 și reorganizarea lor în mod corect și transparent, precum și organizarea alegerilor prin vot electronic, variantă care ar avea susținerea majorității membrilor cotizanți ai Colegiului Medicilor București.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes