Sănătatea în România Știri

Activitatea Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, analizată de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății a participat la o întâlnire oficială, organizată de către reprezentanții Serviciului de Ambulanță București – Ilfov. În cadrul întâlnirii, oficialul a apreciat modul în care cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și-au desfășurat activitatea pe perioada pandemiei de COVID-19.

„Serviciul de Ambulanță București Ilfov, numărul de intervenții desfășurat de dânșii în pandemie este absolut impresionant, 1,2 milioane de servicii în decurs de 2 ani, este o cifră foarte mare. Iar dacă împărțim pe zile, o să vedeți că au fost zile în care au avut peste 5000 de solicitări, ceea ce este incredibil” a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

De asemenea, ministrul Alexadru Rafila a făcut declarații și cu privire necesarul de personal pe care Serviciul de Ambulanță București – Ilfov îl are, în acest moment. „Prioritizarea activităților la nivelul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov cred că ar trebui să plece de la o discuție pe care trebuie să o avem cât mai repede în ceea ce privește politica de resurse umane. Indiferent câte mijloace tehnice le vom pune la dispoziție, fără resursa umană dornică să lucreze în acest domeniu n-o să putem să progresăm și important este să ducem lucrurile într-un mod favorbabil și să le integrăm și cu alte tipuri de activități” a mai spus Alexandru Rafila.

Seriviciul de Ambulanță București – Ilfov deservește peste 2 milioane de locuitori din București și zona metropolitană a Capitalei.