Exclusiv Sănătatea în România Știri

Acad. prof. dr. Adrian Restian, EXCLUSIV la Medika TV: „Poporul român are mijloace de apărare mult mai puternice decât popoarele occidentale” (VIDEO)

În vreme ce multe state din Uniunea Europeană se confruntă cu un număr mare de infectări de la o zi la alta, în România situația pare să se fi stabilizat, fiind într-o zonă de platou. Unii specialiști susțin că românii au o particularitate aparte, care-i face mai puțin vulnerabili în fața amenințătorului virus SARS-CoV-2.

Invitat în emisiunea „Medika Special”, acad. prof. dr. Adrian Restian a explicat în direct de ce românii ar putea avea un sistem imunitar mai bun în lupta cu SARS-CoV-2, spre deosebire de alte popoare europene:

Eu cred că poporul român are mijloace de apărare mult mai puternice decât popoarele occidentale. Sărăcia și apropierea de natură ne-au făcut să ne adaptăm mai bine și organismele noaste să fie mult mai rezistente. Românii au astăzi o situație mult mai bună decât Anglia, Franța și Italia din punct de vedere epidemiologic. Noi știm că virusul acesta nu evoluează grav decât la oamenii cu comorbidități”, a spus reputatul academician.

Mai mult decât atât, prof. dr. Adrian Restian a explicat și de ce unii oameni nu se îmbolnăvesc de COVID-19, deși sunt expuși la virus: „Noi oricum am avut frați de-ai coronavirusului în noi și am avut o serie de răceli și viroze care au fost produse de frații acestui virus. S-ar putea să avem o imunitate colaterală, care să ne folosească. Și s-ar putea ca cei care astăzi nu se îmbolnăvesc, exact asta să aibă, au deja-vu, zice celula: eu pe voi vă cunosc. Corpul își aduce aminte prin limfocitele T de memorie că a mai văzut virusul acesta, încep și-l elimină din organism cu mai multe metode”, a mai spus acad. prof. dr. Adrian Restian.