Campania de vaccinare anti-COVID s-a extins începând de astăzi în toate județele țării. În acest moment sunt 370 de centre destinate vaccinării personalului medical din toată țara, astfel încât se va ajunge la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.
Primii medici vaccinați spun că așteptau acest moment și că nu au îndoieli cu privire la eficiența serului.
„De la primul pacient COVID-19 pe care l-am tratat, am sperat la acest vaccin. Nu am nicio îndoială că e eficient. A fost o simplă înţepătură, nimic deosebit faţă de un vaccin antigripal. Acum nu putem decât să sperăm că se va sfârşi această pandemie, care ne-a bulversat vieţile. Chiar dacă ne vaccinăm, vom păstra toate măsurile de siguranţă, mască, distanţare, dezinfecţie cât mai frecventă”, a spus medicul pneumolog Dana Olar, prima persoană vaccinată din județul Arad.
”Prioritizarea persoanelor vaccinate s-a făcut în funcție de nivelul de expunere, conform reglementărilor legislative în vigoare. Primii care au primit vaccinul au fost colegii noștri din UPU și ATI I – două echipe formate din câte un medic, o asistentă medicală și o infirmieră/ un brancardier. Centrul de vaccinare are două puncte de lucru, iar pentru astăzi sunt programate aproximativ 120 de cadre medicale pentru vaccinare”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj, unde, de asemenea, astăzi a început vaccinarea cadrelor medicale.
„De luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.