Sănătatea în România Știri

A FOST LANSATĂ PLATFORMA INFORMATICĂ ROMÂNEASCĂ, DEDICATĂ COVID-19. Aceasta se bazează pe experiența reputatului infecționist Virgil Musta

Experiența medicului infecționist timișorean Virgil Musta în tratarea cazurilor de COVID-19 a dus la crearea unei platforme informatice, despre care inițiatorii spun că este eficientă în gestionarea bolii. Sistemul oferă informații esențiale legate de stadiul bolii unui pacient, factorii de risc și scheme de tratament, dar ajută și la evitarea supraaglomerării secțiilor de terapie intensivă.

Platforma Pandemic Controler a fost lansată la Arad, dar urmează ca sistemul informatic să fie dezvoltat și să cuprindă informații și din alte județe din zonă. Practic, în scurt timp în platformă se vor regăsi informații despre evoluția pacienților și a bolii din toate județele din banat.

Platforma nu este destinată publicului larg, dar e un instrument de lucru util pentru medici.

Potrivit presei locale din Arad, care îl citează pe dr. Virgil Musta, platforma oferă suport şi pentru eventualitatea celui de-al doilea val de îmbolnăviri, dar poate fi utilă și în cazul altor epidemii.