ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA Știri

A FOST DESCHISĂ PLATFORMA PENTRU BUCUREȘTENII CARE VOR SĂ INTRE ÎN ”MAREA TESTARE”

Vineri, 22 mai, a fost lansată platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni care să ia parte la ”marea testare”. Este vorba despre testarea gratuită pentru noul coronavirus a 11.000 de persoane, în cadrul proiectului “Testăm pentru București”, o initiațiativă a Primăriei Capitalei. Testele vor fi făcute cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian iar cei care vor  fi testați trebuie să fie asimptomatici.  Persoanele care nu vor fi selectate acum rămân în baza de date pentru o etapă următoare.

Testarea se va realiza gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

„Testarea este gratuită și depistează infecția cauzată de noul coronavirus. După înscriere, persoanele vor fi contactate și programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, aparținând celor 20 de clinici de stat și private afiliate acestui proiect”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Imediat după lansarea platformei, site-ul pentru înscrieri nu a putut fi accesat. Ulterior, și-a revenit iar în primele 30 de minute se înscriseseră circa 700 de persoane dornice să fie testate pentru coronavirus, în cadrul proiectului inițiat de Primăria Capitalei.

Doritorii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

Proiectul ”Testăm pentru Bucureşti” a fost aprobat în ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.