ALERTĂ: CORONAVIRUS Eveniment Știri

A căzut și ultimul bastion de la Suceava! Zeci de cadre medicale infectate la spitalul din Rădăuți

Spitalul Municipal Rădăuți, ultimul bastion rămas în picioare în județul Suceava unde pandemia de coronavirus nu lovise, a ajuns pe lista neagră a unităților medicale în care cadrele medicale s-au infectat. Potrivit Monitorul de Suceava, nu mai puțin de 23 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19. 132 de teste s-au făcut la spitalul din Rădăuți, iar printre persoanele confirmate cu noul coronavirus se numără medici, asistente, brancardieri și infirmiere, cei mai mulți provenind din două secții, respetiv ATI și Chirurgie.

Cu toții urmează să fie internați în secția Infecțioase, deși majoritatea sunt asimptomatici. ”Ceea ce preconizam s-a întâmplat. Nu puteam rezista singuri, în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut. Vreau să mulțumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat și sigur pentru pacienții noștri. Acțiunea de mare anvergură la care s-au înhămat și care înțelegem și noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic. Noi am fost alături de DSP în lupta pentru stăvilirea acestei pandemii și am încercat să le ușurăm munca, testând toți pacienții care sunt internați în spital”, a declarat Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

El a precizat că a cerut testarea tuturor cadrelor medicale. Cel mai probabil, infecția s-a produs în urma contactului cu pacienți direcționați la Rădăuți de la alte spitale din județul Suceava, care nu au fost testați.

O anchetă epidemiologică este în curs și urmează să stabilească exact cum s-au îmbolnăvit cadrele medicale de la Rădăuți.