Eveniment Știri

A căzut din picioare și a murit, în timp ce era la cumpărături! Femeie de 38 de ani, răpusă de o “gripă” tratată după ureche

foto: SAJ Iasi

Un caz șocant a fost înregistrat la Iași, unde o femeie de 38 de ani a căzut secerată din picioare în timp ce era la cumpărături, într-un magazin.

Potrivit Ziarul de Iași, femeia, fără comorbidități și nevaccinată, lua de mai multe zile tratament pentru o presupusă gripă. Ea nu fusese văzută de vreun medic care să îi prescrie o rețetă și nici nu făcuse un test.

S-a dovedit însă că ieșeanca avea COVID, iar în momentul în care a fost preluată de ambulanță din magazin, unde s-a prăbușit, era într-o stare extrem de gravă.

“În momentul în care , starea ei s-a agravat, se afla într-un magazin. A fost evaluată iniţial de un echipaj SAJ cu un asistent care saturația de oxigen era de 20%. Respirațiile erau agonice iar tensiunea, nemăsurabilă. La ajungerea echipajului ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare. Iniţial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute.

A ajuns în UPU. Testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID 19. S-a făcut resuscitare îndelungată, cu tot ce înseamnă ATI, inclusiv tromboliză. Din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR, care a venit peste câteva ore. Pacienta însă era decedată. Familia a fost înmărmurită de acest anunţ şi desigur, echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar, de COVID 19 care omoară la pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singură pentru o simplă gripă”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD, citată de Ziarul de Iași.