Focarul de infecție cu noul coronavirus, care a închis pentru două săptămâni Spitalul Miliar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, a fost stins.
43 de angajați ai spitalului, inclusiv medici și asistenți, au fost confirmați cu COVID-19 la sfârșitul lunii martie. La o lună după izbucnirea epidemiei, activitatea unității se desfășoară în condiții normale. Potrivit unui comunicat al unității, se asigură “servicii medicale complete, atât spitalicești, prin diagnosticarea și tratarea urgențelor medico-chirurgicale, cât și ambulatorii, destinate personalului militar, familiilor acestora și cetățenilor județului Vrancea. Spitalul este complet operațional, după ce focarul epidemiologic a fost stins și au fost restabilite circuitele funcționale și executate proceduri de dezinfecție de nivel înalt, prin nebulizarea tuturor spațiilor și igienizare completă”.
Personalul care a fost inițial infectat cu virusul SARS-COV-2 a primit aviz epidemiologic pentru a reintra în activitate, după ce rezultatele a minim două serii de teste RT PCR au fost negative. Din cele 43 de persoane confirmate cu COVID-19, 30 au fost declarate vindecate. Probleme de sănătate au în continuare 3 cadre medicale, care sunt internate în secții de boli infecțioase. Alte 9 cadre medicale așteaptă ca ultimele teste să iasă negative, pentru a fi declarate vindecate. Acestea se află în izolare la domiciliu, starea lor de sănătate fiind bună.
Una dintre persoanele cu COVID-19 nu a supraviețuit bolii. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, din categoria personalului auxiliar al Spitalului Militar Focșani, care a murit pe 4 aprilie. Ea fusese internată pe 31 martie la terapie intensivă, ulterior fiind transportată intubată la Spitalul Colentina din București, unde a fost înregistrat și decesul. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia avea obezitate gradul II.