STUDIU: Căldura şi razele soarelui slăbesc puterea noului coronavirus

Un studiu al Guvernului american, prezentat la Casa Albă relevă că noul coronavirus devine mai puțin puternic într-o atmosferă caldă și umedă, sub razele soarelui, titrează france24.com.

Cercetătorii Guvernului american au stabilit că virusul supraviețuiește cel mai bine în interior și în condiții uscate, dar că își pierde potența când temperaturile și umiditatea cresc, și mai ales când este expus la lumina soarelui.

Observaţia noastră cea mai izbitoare de până acum este efectul puternic pe care pare să îl aibă lumina soarelui în uciderea virusului, atât pe suprafeţe, cât şi în aer. Am văzut un efect asemănător atât al temperaturii, cât şi al umidităţii. Creşterea temperaturii sau a umidităţii sau a ambelor este în general mai puţin favorabilă virusului”, a declarat un reprezentant al Departamentului Securităţii Interne, William Bryan.

Expertul William Bryan a prezentat câteva date în cifre ale studiului care a fost realizat de către National Biodefense Analysis and Countermeasures Center.

Potrivit acestor date, o jumătate de viaţă a virusului – adică timpul necesar pentru a-i reduce la jumătate puterea – este de 18 ore la o temperatură cuprinsă între 21 şi 24 de grade Celsius şi la o umiditate de 20%, pe o suprafaţă neporoasă. Este vorba despre suprafeţe precum clanţele uşilor. Această jumătate de viaţă este redusă la şase ore, atunci când nivelul umidităţii creşte la 80% şi la doar două minute atunci când în ecuaţie intervine lumina soarelui. Atunci când virusul este suspendat în aer, jumătatea de viaţă este de o oră, la o temperatură de 21 până la 24 de grade Celsius şi la 20% umiditate. La acelaşi nivel al umidităţii şi aceeaşi temperatură, dar la lumina soarelui, această durată scade la un minut şi jumătate.

Categorii: Breaking Medika, Externe, Știri
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea