Vești bune: Pentru prima oară de la începutul pandemiei, numărul infecțiilor cu noul coronavirus e în scădere în mai multe țări

Numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu coronavirus a început să scadă. Mai multe țări raportează astfel de scăderi, iar în unele cazuri, cum e în țările cele mai afectate de pandemie, situația reprezintă o veste cu adevărat bună.

Este și cazul Italiei, unde numărul de noi infecții a scăzut pentru prima oară. Luni, 20 aprilie, 108.237 de persoane erau tratate în spital ori se recuperau acasă, cu 20 mai puține decât în ziua precedentă. Autoritățile spun că scăderea mică, dar simbolică este o „dezvoltare pozitivă”.

Italia are cel de-al treilea număr de cazuri COVID-19 în lume, după Spania și SUA.

“Pentru prima dată, am observat o nouă evoluție pozitivă: numărul pozitivilor în prezent a scăzut“, a declarat șeful Agenției de Protecție Civilă, Angelo Borrelli, citat de BBC News.

Peste 24.000 de oameni au murit până acum din cauza coronavirusului din Italia, potrivit Universității Johns Hopkins din SUA, care urmărește boala la nivel global.

Cu toate acestea, întrucât persoanele care mor acasă sau în unitățile de îngrijire nu sunt incluse în cifrele oficiale, mulți cred că ratele reale de deces și infecție pot fi mai mari decât cifrele raportate.

Autoritățile italiene au numit cifrele „extrem de încurajatoare”. Numărul persoanelor infectate în prezent cu coronavirus a scăzut pentru prima dată; este o etapă importantă, în ciuda faptului că au fost mai puține teste decât în ziua precedentă.

Totalul cazurilor, care îi include pe cei care au murit și s-au recuperat, a crescut cu puțin peste 1,2%, cea mai mică creștere proporțională de la începutul focarului. Totuși, au fost 454 de morți – ușor în creșterea cifrei de duminică.

Cifrele de terapie intensivă arată, de asemenea, o tendință descendentă, gradul de ocupare fiind acum la cel mai scăzut nivel într-o lună.

Ce se întâmplă în alte țări

În Franța s-au înregistrat peste 20.000 de decese provocate de coronavirus, un efect pe care directorul de sănătate al țării Jérôme Salomon l-a numit „simbolic și dureros”.

„Țara noastră traversează o etapă dureroasă simbolică”, a spus el.

Spre deosebire de Marea Britanie, Franța include în raportări decesele la domiciliu. Luni, au existat 20.265 de decese cauzate de virus în Franța – 12.513 dintre ele în spitale și 7.752 în căminele de îngrijire medicală.

Și în SUA cifrele sunt în scădere, potrivit AFP. Luni, pe întreg teritoriul Statelor Unite s-au înregistrat  1.433 de decese cauzate de coronavirus în 24 de ore, în scădere în raport cu ziua precedent. Potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins, numărul deceselor înregistrate în SUA a ajuns, ieri, la 42.094 de la începutul pandemiei.

Scăderi semnificative au început să fie înregistrate și în alte țări, unele dintre ele, cum ar fi Germania și Luxemburg, luând deja decizia unei relaxări graduale a restricțiilor impuse. În Luxemburg, unele companii și-au reluat activitatea, inclusiv în domeniul construcțiilor, care a fost închis timp de aproape o lună.

Totuși, peste tot unde restricțiile sunt relaxate etapizat, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Categorii: Alertă: coronavirus, Externe, Știri
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea