Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prezent, luni, la Focșani, a vorbit despre Vrancea ca fiind județul care ar fi putut să se transforme într-un focar de coronavirus, așa cum este Suceava, iar pentru ca acest lucru să se nu se întâmple trebuie regândită toată strategia de luptă împotriva coronavirusului.
”Vin după modelul Suceava, vin după Deva, în care întâlnim aceleași probleme. Pentru ca Focșani, pentru ca Vrancea să nu devină o nouă Suceava, trebuie să luăm de la început aceste lucruri, să le punem pe un făgaș normal, chiar dacă, o să vedeți, că la un moment dat, unora li se va părea prea riguros, prea militărește. Dacă nu respectăm, și aici mă refer și la corpul medical, la confrații mei, să avem grijă de noi, dacă nu luăm un echipament cum trebuie, dacă nu ne îmbrăcăm cum trebuie, dacă nu ne dezechipăm cum trebuie, dacă nu ne spălăm pe mâini, dacă nu facem această dezinfecție când plecăm din spital, vor fi niște probleme. Corpul medical trebuie să fie valid pentru a-i trata pe cei care ni se adresează”, a declarat Tătaru.
O echipă din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, a preluat, luni, managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani.
Din echipă mai fac parte şi personal civil contractual Bianca Andoni – director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofiţer de logistică şi locotenent-colonelul Adrian Ceauşu – ofiţer de stat major.
În judeţul Vrancea sunt, conform ultimelor raportări ale autorităţilor, 134 de cazuri de infectare cu coronavirus.