Mămăliga nu crește glicemia, mit dărâmat! Realitatea te va lăsa cu gura căscată

Mulți oameni consideră că mămăliga reprezintă o alternativă bună de consum, în locul pâinii. De altfel, inclusiv nutriționiștii recomandă mămăliga, care nu conține gluten, nu balonează și face bine în cazul problemelor de tranzit intestinal. Totuși, e bine de știut că și mămăliga îngrașă, faptul că ajută în curele de slăbire fiind, de fapt, un mit.

Potrivit medicului Laura Ene, specialistul Medika TV în probleme de nutriție, o lingură de mămăligă este echivalentul unei felii de pâine în ceea ce privește conținutul de carbohidrați. Practic, lingura de mămăligă îngrașă și crește glicemia la fel ca o felie de pâine.

Pe de altă parte, mălaiul este o sursă excelentă de fier, magneziu, potasiu, zinc, vitamina E și vitamine din complexul B, ceea ce face ca mămăliga să fie un aliment sănătos.

Categorii: Sfatul specialistului
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea