VIDEO Gestul la care trebuie să renunțăm pentru dinți sănătoși. Medic: „Este să interzis să faci asta după periajul de seară”

Periajul de seară trebuie făcut înainte de a merge la culcare. Medicii spun că, pentru a menține sănătatea dinților, este nepotrivit să mai mâncăm ceva după ce ne-am spălat pe dinți. Dacă totuși nu am mai rezistat tentației, este necesar să mai mergem încă o dată la baie și să periem dinții.

Păstrarea dinților curați după periajul de seară este foarte importantă, pentru că astfel se elimină din cavitatea orală multe din bacteriile care ne pot afecta dentiția. Nici măcar apă minerală nu este bine să bem după ce ne-am spălat dinții, seara, înainte de culcare.

„Controalele sunt foarte importante. Unora le recomandăm la 3 luni, altora la 6 luni, în funcție de problemă are fiecare pacient. Mai există acest mit conform căruia copiii au carii pentru că au avut și părinții. Nu este deloc așa. Există o predispoziție genetică în bolile parodontale, dar nicidecum în cazul cariilor. Cariile sunt formarea lipsei de igienă. De două ori pe zi periajul este suficient După periajul de seară este interzis să mai mâncăm alimente. Iar dacă o facem este necesar să ne mai spălăm o dată pe dinți. Nici măcar apa minerală nu e bună să o bem, ci pe cea plată” a explicat, la „Doctor Medika”, dr. Diana Preda, medic primar stomatologie generală și pedodont.

Pasta de dinți cu fluor, un real beneficiu

Deși au fost considerate produse care pot afecta sănătatea, pastele de dinți cu fluor sunt recomandate de medicii stomatologi. Fluorul are rolul de a întări smalțul dinților, prevenind astfel formarea cariilor. Mai mult, cantitatea de fluor din fiecare produs de îngrijire orală este atent studiată de către cei care le fabrică, astfel încât este aproape imposibil să existe pericole din cauza acestui mineral.

„Fluorul este foarte bun. La un moment dat au existat niște curente care spuneau că fluorul este toxic, dar nu este toxic. Este bine să folosim pastele de dinți adecvate vârstei pentru că au un procent de fluor stabilit pentru populația țării respective. Diferența este mare între conținutul de fluor de apă din România și din Germania, de exemplu. Colegii noștri din industria aceasta de produse de igienă orală fac permanent studii și updatează compoziția pastelor de dinți la nivelul de fluor, de alte minerale din ceea ce noi avem din sare, din lapte, din ceea ce consumăm noi zi de zi” a mai spus dr. Diana Preda, medic primar stomatologie generală și pedodont.

Categorii: Exclusiv, Video
Ți-ar putea plăcea