Trei medici de la Fundeni sunt cercetați în dosarul reţetelor false

Carmen-OrbanTrei medici de la Secția de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni sunt cercetați în dosarul decontărilor de rețete fictive cu medicamente oncologice și hematologice, a declarat marți managerul instituției, Carmen Orban.

„Azi dimineață, la ora 6,00, Poliția Capitalei și în special Departamentul Antifraudă a venit în institut cu mandat de percheziție pe trei cabinete medicale, la trei medici din spital. Conducerea Institutului Clinic Fundeni a fost rugată să asiste la desfășurarea operațiunilor. Sunt cercetați 3 medici din cadrul Secției de Hematologie și mai multe amănunte nu avem. Este o anchetă în plină desfășurare, se efectuează cercetări”, a spus Carmen Orban.

Procurorii Parchetului Capitalei au pus sub urmărire penală 10 persoane, printre care și medici, sub acuzația că au emis 1.100 de rețete false pentru medicamente oncologice și hematologice unor pacienți care nu au beneficiat de medicamentele prescrise, fiind decontată fraudulos suma de 8,3 milioane lei de la Casa de Asigurări de Sănătate București.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București efectuează marți 26 de percheziții în București și în județele Ilfov, Sibiu și Dolj la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, printre care și la Spitalul Fundeni.

În cauză, procurorii au început urmărirea penală față de 10 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă că suspecții au creat circuite economice și financiare fictive cu scopul de a-și însuși sumele de bani rezultate din activitatea infracțională și de a denatura plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul produs bugetului de stat, reprezentând TVA și impozit pe profit, se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei.

Astfel, reprezentanții unei societăți ce deține un lanț de farmacii au înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziții de medicamente de la societăți cu un comportament de tip fantomă.

În baza a circa 1.100 de rețete false pentru medicamente oncologice și hematologice emise de 3 medici de specialitate pe numele unor pacienți care nu au beneficiat de medicamentele astfel prescrise, reprezentanții societății în cauză au decontat fraudulos la CASMB suma de circa 8,3 milioane de lei.

Sumele de bani obținute au fost spălate printr-un circuit financiar fictiv, finalizat cu retragerea în numerar și însușirea lor.

În cauză au fost emise 10 mandate de aducere, urmând ca audierile să aibă loc la Poliția Capitalei.

Activitățile au fost desfășurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informații și ANAF — Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

Sursa: AGERPRES

Categorii: Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea