Personalități din lumea medicală din țară sunt așteptate să participe, în 3 și 4 aprilie, la cel de al V-lea Congres al Societății de Nutriție din România, eveniment urmat de un curs de nutriție clinică pentru tineri doctori.
Prof. dr. Mariana Graur, președintele Societății de Nutriție din România, a declarat că pentru prima oară la acest congres, pe lângă medicii care activează în domeniul nutriției, vor fi prezenți tineri dieteticieni, absolvenți ai specializării Nutriție și Dietetică de la Universitățile de Medicină din țară. Calitatea prezentărilor și oportunitatea de a se întâlni va genera idei și opinii, va împleti tradiția cu noutăți de interes general și va realiza un fructuos schimb de experiență cu caracter fundamental, dar mai ales practic.
„Încă de la început, Societatea de Nutriție din România s-a implicat în proiecte de educație a populației, la toate nivelurile, atât prin colaborare cu instituțiile statului, cu parteneri din societățile științifice, cât și cu societatea civilă. Scopul pentru care a fost creată această societate este acela de a avea o populație mai sănătoasă prin promovarea unui stil de viață sanogen. Aceasta înseamnă cunoaștere, cercetare și unirea tuturor forțelor în implementarea programelor. Tradiția ne-ar fi putut apăra de excese, abuzuri și ne-ar fi ajutat să ne păstrăm sănătatea”, a spus marți prof. dr. Mariana Graur.
Potrivit acesteia, „într-o lume grăbită, stresată și în continuă schimbare, locul tradiției culinare a fost luat de confuzie și educație nutrițională precară”.
„În lipsa unor reglementări clare, singura șansă este să avem generații educate, care să facă alegeri nutriționale corecte și să forțeze industria să producă aceste alimente sănătoase”, a subliniat prof. dr. Mariana Graur.
Sursa: AGERPRES